Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

20. prosinca 2022.

Završna konferencija projekta “LAMPSI – Podrška lokalnoj zajednici”

Završna konferencija projekta “LAMPSI – Podrška lokalnoj zajednici” održala se 16.prosinca 2022. godine u 17 sati u Gradskoj vijećnici – dvorište kurije Janković.

Predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika Miroslav Ivančić obratio se svim prisutnim gostima. “Projekt je nastao uslijed situacija koje su nas zadesile prošle godine prvo COVID–19, a zatim i potresi na Banovini i u Zagrebu. Cilj projekta je bio osmisliti tim volontera koji bi se educirao o najboljem načinu pomaganja građanima uslijed krizne situacije, te također pružanje psihološke pomoći članovima udruge kako bi se poboljšala kvaliteta života članova. Više o aktivnostima projekta i općim podacima reći će voditeljica projekta Katarina Jurišić”

Projekt LAMPSI je bio od velike važnosti kako za članove udruge tako i za lokalnu zajednicu. Ovim projektom nastojalo se ojačati vještine i znanja same udruge prijavitelja i partnera kako bi se što adekvatnije reagiralo na potrebe lokalne zajednice, posebice u krizna vremena koja su postala naša stvarnost. Trajanje projekta predviđeno je na 12 mjeseci (23.12.2021.-23.12.2022.), ukupna vrijednost projekta je 361.199,75 kuna, od čega Republika Hrvatska sufinancira 54.179,96 kuna i Europski socijalni fond koji projekt sufinancira u iznosu od 307.019,79 kuna. Partneri na projektu su bili Grad Pakrac i Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik.

Aktivnosti koje su se provodile kroz projekt su:

Jačanje kapaciteta OCD-a i pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice, posebno u kriznim situacijama – “BUDI SPREMAN”, Pružanje psihološke pomoći osobama koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije – “Snaga u tebi”, Menadžment i upravljanje volonterima te uvođenje inovativnih alata i mehanizama za razvoj kriznog volontiranja na lokalnoj razini – “VOLI VOLONTIRATI”, Organiziranje malih građanskih akcija kao podrška službama civilne zaštite – “S.O.S.-Javi se meni!”, Osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unapređenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija – “INFORM Me”, Opremanje prostora za provođenje aktivnosti i Izrada online i digitalnih priručnika, igara, simulacija i drugih alata za samopomoć i podrška ranjivim skupinama – “3,2,1…Klikaj!”

Back to top