Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

6. lipnja 2022.

Projekt „LAMPSI – Podrška lokalnoj zajednici“ Uz radionicu volontiranja i termini psiholoških savjetovanja

Prva edukacija u sklopu aktivnosti „Menadžment i upravljanje volonterima te uvođenje inovativnih alata i mehanizama za razvoj kriznog volontiranja na lokalnoj razini – „VOLI VOLONTIRATI“ organizirana je 12. svibnja 2022. godine, a koju je održala Violeta Vonić u prostorijama Centra za mlade Libero.

Cilj ove edukacije bio je približiti članovima Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika termine kao što su volonter, krizne situacije, krizno volontiranje te upoznavanje s pravim  vrijednostima volontera u takvim situacijama. Sama svrha edukacije je naučiti članove kako organizirati i upravljati volonterima, te koja su pravila ponašanja i djelovanja volontera u kriznim situacijama. Također jedan od ciljeva je i stvaranje umreženog i koordiniranog tima u sustavu članova udruga prijavitelja i partnera.

Druga planirana edukacija „Voli volontirati“ koju će također održati Violeta Vonić bit će održana 23. lipnja 2022. godine u 19 sati u prostorijama Centra za mlade Libero na kojoj će nam se moći pridružiti svi  zainteresirani građani.

Još jedna aktivnost u sklopu projekta je i „Osmišljavanje, izrada i provedba online programa i radionica, pružanja psihološke i savjetodavne pomoći osobama koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije – „Snaga u tebi“ kroz koju se pokušava pružiti pomoć i podrška u sklopu psiholoških savjetovanja za osobe koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije. Psihološko savjetovanje namijenjeno je za sve osobe koje osjećaju potrebu za individualnim razgovorom sa stručnom osobom. Donosimo termine psiholoških savjetovanja i kontakte kojima se možete obratiti za više informacija. Također termine i ostale informacije o psihološkim savjetovanjima možete pronaći na web stranici Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika http://uhpb-pakrac-lipik.hr/ .

Back to top