Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

25. studenoga 2022.

Projekt “LAMPSI- podrška lokalnoj zajednici” održane radne akcije kroz aktivnost “S.O.S.- Javi se meni!”

Kroz projekt organizirali smo male građanske akcije kao podrška službama civilne zaštite pod nazivom aktivnosti “S.O.S.-Javi se meni!” . Upravo dvije takve akcije održali smo 27.10.2022. te 24.11.2022.

Ove građanske akcije su organizirane s ciljem i ishodom podizanja razine kvalitete života lokalne zajednice i s ciljem doprinosa potrebama u lokalnoj zajednici, te kao pomoć redovnim službama koje iste vrše. Osmišljene akcije kroz projekt provode se s temom potrebnom u zadanom trenutku.

27.10.2022. članovi UHPB Pakraca i Lipika okupili su se na jezeru Pakurnovac na Matkovcu gdje su kroz jednu od građanskih akcija uredili dječje igralište, skupili svo lišće, očistili smeće. Isto tako počistili su sve roštilje te prostor okolo.

Drugu građansku akciju su odradili 24.11.2022. kroz koju su počistili spomen obilježja kroz Pakrac i okolicu. Počistili su prilaze obilježjima, bacili uvenulo i razbacano cvijeće, bacili dotrajale lampione te zapalili nove.

U okviru Organiziranja malih građanskih akcija kao podrška službama civilne zaštite nabavili smo i 21 komad radnih odjela i obuće za provedbu 4 građanske akcije. U istim tim građanskim akcijama sudjelovala je 21 osoba (koordinator i 20 volontera).

Back to top