Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

21. listopada 2022.

Projekt LAMPSI “Podrška lokalnoj zajednici”: Druga radionica aktivnosti “Snaga u tebi”

20.10.2022. održana je druga i posljednja radionica aktivnosti “Snaga u tebi” u prostorijama Udruga hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od PTSP-a. Radionicu je vodila mag.psych. Ivana Marin.

Sama aktivnost je osmišljena kroz projekt kako bi se osobama pružila psihološka i savjetodavna pomoć osobama koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije. S obzirom da velik broj ljudi osjeti psihičke posljedice uzrokovane pandemijom te nedavnim situacijama s potresom. Posebice osjetljiva skupina su članovi udruge koji su branitelji koji nose traume iz domovinskog rata te kojima su novonastale krizne situacije samo dodatna trauma i stres te pogoršavaju njihovo mentalno stanje.

Tema zadnje radionice je bila “Psihološka prva pomoć” kroz koju se educiralo zaposlenike, volontere i članove udruga kako pružiti prvu pomoć u prvim trenucima šoka, traume i stresa uslijed krizne situacije osobama oko sebe (primjerice: prilikom samog trenutka potresa, prilikom zaraze osobe covid-19, požar i slične situacije); usmjereno na pružanje savjeta što osobi reći i kako se ophoditi s tom osobom na način da se trauma i stres dodatno ne pogoršavaju, te tako umiriti i racionalizirati ponašanje osobe uslijed krizne situacije.

U sklopu projekta su omogućena i psihološka savjetovanja za osobe koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije. Psihološko savjetovanje namijenjeno je za sve osobe koje osjećaju potrebu za individualnim razgovorom sa stručnom osobom. Termine i kontakte smo objavili već u prijašnjoj objavi gdje možete pronaći sve potrebno.

Back to top