Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

9. kolovoza 2023.

Odana počast poginulim braniteljima povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Uoči 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice Vojno redarstvene akcije Oluja, predstavnici Grada Lipika i Grada Pakraca zajedno s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Lipika i Pakraca te PP Pakrac okupili su se kako bi odali počast hrabrim braniteljima koji su svoje živote položili za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

„Najmanje što svake godine možemo učiniti jest da se prisjetimo naših poginulih branitelja, poklonimo se i zapalimo svijeću u znak zahvalnosti za najveću žrtvu koju su dali u Domovinskom ratu“ rekla je Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica, pred Spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu, povodom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

U nazočnosti obitelji poginulih branitelja te pakračkih i lipičkih predstavnika braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata kao i gradskih izaslanstva na čelu s gradonačelnicima Anamarijom Blažević i Vinkom Kasanom, vijenci su položeni i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Pakracu te  kod spomen obilježja u Lipiku, Dobrovcu i Donjim Grahovljanima.

Program obilježavanja je završen svetom misom u pakračkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Back to top