Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

29. travnja 2024.

Obilježavanje VRO Bljesak i oslobađanja zapadne Slavonije

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja VRO “Bljesak”, u pakračkoj Gradskoj vijećnici, smještenoj unutar kompleksa nekadašnjeg vlastelinstva Janković, 2. svibnja (četvrtak) u 19:00 sati održat će se Večer domoljubne poezije i pjesme. Na ovom događaju, pjesnici amateri zajedno s Policijskom klapom “Sveti Mihovil” podijelit će svoje stvaralaštvo s prisutnima, izražavajući duboku povezanost s vrijednostima Domovinskog rata.

Središnje događanje ovogodišnjeg obilježavanja 29. obljetnice VRO “Bljesak” bit će “Susreti prijatelja – Bljesak 2024.”, koji će se održati 4. svibnja kod planinarskog doma Omanovac. Organizatori ovog događaja su Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika te Grad Pakrac. Susreti prijatelja bit će prilika za okupljanje i zajedničko prisjećanje na događaje iz tog ključnog razdoblja hrvatske povijesti te za izražavanje zahvalnosti hrabrim braniteljima koji su sudjelovali u operaciji “Bljesak”.

Obilježavanje VRO “Bljesak” prilika je da se s ponosom prisjetimo svoje povijesti te da odajmo počast hrabrim ljudima koji su se žrtvovali za slobodu i neovisnost Hrvatske.

Back to top