Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

16. veljače 2024.

Najava: Obilježavanje 33. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu

Grad Pakrac, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, u suradnji s Koordinacijom ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika, a u skladu s kalendarom obilježavanja značajnih obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda, prigodno i već tradicionalno obilježavaju nadnevak 1./2. ožujka 1991. godine, kao prvi oružani sukob hrvatskih policijskih (redarstvenih) snaga s naoružanim srpskim ekstremistima, te kao početak oružane borbe hrvatskog naroda za samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

             Ove godine ovaj važan datum iz hrvatske povijesti želimo obilježiti s posebnim dostojanstvom. Pokrovitelj obilježavanja je Vlada Republike Hrvatske.  

Molimo Vas da kao i devedesetih pokažemo zajedništvo, te predlažemo da obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja, te sudionici događanja 01./02. ožujka 1991. godine zajednički polože prvi vijenac, drugi vijenac da polože predstavnici Republike Hrvatske, treći vijenac sve jedinice lokalne i regionalne samouprave, te četvrti vijenac sve braniteljske udruge zajedno. Prvi, treći i četvrti vijenac osigurati će organizator. Naravno ako netko želi posebno iskazati pijetet polaganjem vijenca i paljenjem svijeća to će mu biti omogućeno uz prethodnu najavu. Svi koji potvrde svoj dolazak do 28. veljače 2024. godine, biti će najavljeni prilikom polaganja vijenaca i odavanja počasti kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na trgu Bana Josipa Jelačića.

               Za parkiranje autobusa i kombi vozila preporučamo Gradsku tržnicu Pakrac, ul. Matice hrvatske 2 (iza Policijske postaje Pakrac)

Back to top