Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

7. svibnja 2024.

Hrvatski branitelji na Omanovcu obilježili pobjedničku akciju Bljesak

Ovogodišnji “Susreti prijatelja – Bljesak 2024.”, odnosno druženje hrvatskih branitelja, članova njihovih obitelji i prijatelja, održano je 4. svibnja, tradicionalno na prostoru koji okružuje planinarski dom na Omanovcu. Događaj je to koji se održava u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakraca, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Centralni dio događaja bio je natjecanje u kuhanju čobanca, koje je okupilo osamnaest ekipa iz cijele zemlje. Osim iz Pakraca i Lipika, među njima su bile ekipe iz Kastva, Daruvara, Siska, Novske, Vrbovca, Požege, Brestovca, Bjelovara i Osijeka. Stručni žiri, sastavljen od Antuna Pintara iz Petrinje, Aleksandra Šuberta – Mikija, vlasnika lipičkog restorana “Nada” te Vlade Marakovića – Vabeca, donio je odluke o pobjednicima. Prvo mjesto i nagradu, lonac s tronošcem, odnijela je ekipa “Policijska udruga branitelja Baranje” iz Zlatne Grede. Drugo mjesto pripalo je “USPDR – Orao Osijek” koji su osvojili kotlić, dok je treće mjesto zauzela ekipa “Probušeni kotlići” iz Garešnice, nagrađena setom za roštilj i puhalicom.

Sve prisutne pozdravio je Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, ističući čast i ponos što je grad heroj ugostio hrabre hrvatske branitelje. Dinko Tandara, ravnatelj uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć pri Ministarstvu hrvatskih branitelja, također se obratio okupljenima. Prisjetio se onih koji su položili svoje živote za domovinu, izrazivši zadovoljstvo što su se branitelji nakon 29 godina ponovno okupili na istom mjestu kao pobjednici. Istaknuo je da je u Pakracu bio početak Domovinskog rata, ali i početak njegova završetka.

Na Omanovcu su sudjelovali i članovi Društva Mađara Pakrac, koji su osim sudjelovanja u natjecanju u kuhanju čobanca, pripremali tradicionalne mađarske langošice i palačinke. Osim toga, pridružili su se humanitarnoj inicijativi te skupljali dobrotvorne priloge za mladog Pakračanina Karla Kolara, koji treba hitnu operaciju. Početkom idućeg tjedna Karlu će biti uručen prikupljeni iznos od 260 eura.

Ovogodišnji “Susreti prijatelja – Bljesak 2024.” na Omanovcu ponovno su okupili hrvatske branitelje i njihove obitelji te potvrdili važnost druženja i solidarnosti među onima koji su hrabro stali u obranu domovine.

Članak preuzet sa: https://compas.com.hr/clanak/1/12874/hrvatski-branitelji-na-omanovcu-obiljezili-pobjednicku-akciju-bljesak.html

Back to top