Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

26. rujna 2023.

DAN POLICIJE Prijateljskim druženjem obilježen blagdan svetog Mihovila

Povodom Dana policije i blagdana njenog zaštitnika svetog Mihovila (29. rujna), proteklog vikenda na izletištu “Da-Bar” u Branešcima okupili su se pripadnici policije s članovima obitelji i prijateljima.

Ovo piknik-druženje, osim s područja Pakraca i Lipika, okupilo je policijske branitelje naših gradova iz Daruvara, Novske, Bjelovara, Čazme, Baranje, Varaždina i Dubrovnika, saznajemo od Miroslava Ivančića, predsjednika Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.

“Prije svega hvala svima na odazivu na ovaj malo uranjeni okup s obiteljima, prijateljima i ratnim suborcima te vam želim ugodan ostatak druženja. Naša udruga opstala je više od 20 godina zahvaljujući radu velikog broja članova te prijateljima koji nas podržavaju. Završio bih s anegdotom od neki dan kada sam se čuo sa starijim sinom koji predaje u Zagrebu u školi. Nakon što je taj dan zamijenio profesoricu u 1. razredu srednje škole, predstavio se učenicima. Čuvši da je iz Pakraca, učenik je prokomentirao: “A to je tamo gdje je počeo Domovinski rat i gdje je bila prva policijska intervencija.” To je samo dokaz da ono što radimo i zagovaramo godinama, daje rezultata čim i djeca po Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj znaju te činjenice što me čini iznimno ponosnim”, izjavio je Ivančić.

Ugodnu i prijateljsku atmosferu veselim notama upotpunio je Tamburaški sastav “LIPA”.

Back to top