Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

22. travnja 2022.

27. GODIŠNJICA VRO “BLJESAK” DAN BRANITELJA GRADA PAKRACA ” SUSRETI PRIJATELJA – BLJESAK 2022.”

Danom branitelja Grada Pakraca i „Susretom prijatelja – Bljesak 2022.“, u Pakracu će od 30. travnja do 2. svibnja biti obilježena 27. godišnjica Vojno–redarstvene akcije „Bljesak“.

Ovogodišnje obilježavanje započinje u subotu, 30. travnja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u čast poginulim hrvatskim braniteljima na grobljima u Lipiku u 17 sati te u Pakracu pola sata kasnije.

U 18 sati će se biti služena sveta misa za poginule branitelje u kapelici Male Gospe u Kusonjama, a ne pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije kako je bilo planirano zbog vjenčanja.

Nakon svete mise će od 19 sati, u amfiteatru ispred Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ koncert održati policijska klapa „Sveti Mihovil“, a u programu će sudjelovati i Kulturno-prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac.

U nedjelju 1. svibnja će kod planinarskog doma Omanovac biti održan „Susreta prijatelja – Bljesak 2022.“, tradicionalno druženje branitelja, članova njihovih obitelji i ostalih građana i gostiju. Svečano otvaranje zakazano je za 14 sati nakon čega će biti održano proglašenje pobjednika turnira u kuglanju koji će tijekom prijepodneva biti odigran u pakračkoj Gradskoj kuglani.

Sljedećeg dana, u ponedjeljak 2. svibnja  će u pakračkoj Gradskoj vijećnici kompleksa Janković u 18 sati biti održan skup pod nazivom „Domovinski rat očima povjesničara“ u sklopu kojeg će predstavnici Hrvatskog instituta za povijest – Podružnice za povijest Slavonije, Baranje i Srijema predstavit će svoje godišnjake, dok će predstavnici Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Domovinskog rata održati predavanje vezano za arhivske fondove srpske provenijencije.

Ovogodišnja 27. obljetnica VRA „Bljesak“ biti će održana pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Županije Požeško – slavonske, a organiziratori su Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac.

Back to top