Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

13. lipnja 2022.

13. “MEMORIJAL VLADO LAUČAN”: HNK Daruvar u finalu bolji od Hajduka

Mladi nogometaši Daruvara pobjednici su 13. Memorijalnog nogometnog turnira Vlado Laučan. Oni su u finalnoj utakmici pred pedesetak gledatelja pobijedili domaći Hajduk s minimalnih 1:0, dok je u utakmici za treće mjesto Moslavina iz Kutine pobijedila Suhopolje s 4:1.

Turnir je odigran 11. lipnja na Gradskom stadionu u Pakracu u suorganizaciji NK Hajduk i Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika te u okviru programa „Pakračkog ljeta“. Svečano ga je otvorio Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac i Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika. Podsjećajući na prvog poginulog policajca na području zapadne Slavonije Ivančić je poručio da 13. po redu „Laučanovim memorijalom“ čuvaju uspomenu na lik i djelo Vlade Laučana te mladim nogometašima poželio sportskih uspjeh. 

Na glavnom Hajdukovom terenu s dva organizirana nogometna borilišta natjecalo se devet ekipa uzrasta do 11 godina pridošlih iz Kaptola, Suhopolja, Daruvara, Novske, Velike, Požege, Garešnice i Kutine koje su uz domaćina Hajduk, kroz dvije ždrijebane skupine, razigravali do polufinalne završnice. 

Pobjednik turnira HNK Daruvar je odnio veliki prijelazni pehar, dok su ostale ekipe nagrađene onima za plasman. Najbolji golman pakračkog memorijala bio je David Horvat iz Moslavine, najefikasniji strijelac bio je Mateo Marić iz Daruvara, dok je najboljim igračem proglašen nogometaš pakračkog Hajduka Dominik Švajghart. Nagrade najboljim su uručili predstavnici Hajduka Boris Prohaska, Vladimir Gazić i Slavko Vuić te u ime pokrovitelja turnira Miroslav Ivančić.

Back to top