Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

21. ožujka 2024.

12. KRIŽNI PUT GRADA PAKRACA U spomen na žrtve Domovinskog rata

Kišan i tmuran dan nije spriječio stotinjak vjernika da sudjeluju u tradicionalnom Križnom putu koji se već 12. put održava u spomen na sve civilne i vojne žrtve Domovinskog rata.

Križni put i molitvu predvodio je pakrački župnik vlč. Jozo Zorić, a uz pakračke branitelje, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Pakraca i Lipika te gradonačelnicu Anamariju Blažević na Križnom putu su sudjelovali i krizmanici, pripadnici DVD-a te drugi brojni vjernici.

Prva postaja Križnog puta bila je Kapela Male Gospe u Kusonjama, a kolona je mijenjajući nositelja raspela i krećući se ulicama Ivana Gundulića, Josipa Juraja Strossmayera i Kalvarijom došla do župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje je zbog kiše odlučeno da se Križni put završi unutar crkve. Kroz 14 postaja molitvom se prisjećalo prošlosti Pakraca, branitelja, poginulih, zarobljenih, nepravedno osuđenih i drugih nevinih stradalnika u Domovinskom ratu.

Članak preuzet: https://pakrackilist.hr/index.php/vijesti-novosti/17153-12-krizni-put-grada-pakraca-u-spomen-na-zrtve-domovinskog-rata

Back to top