Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika

Europska unija

“Zajedno do fondova EU”

10. ožujka 2022.

1-/2.3 Obilježavanje 31. obljetnice početka rata u Pakracu

Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, na čelu s predsjednikom udruge i predsjednikom Gradskog vijeća Pakraca Miroslavom Ivančićem organizirala je obilježavanje 31.obljetnice početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj. Domaćin je pozdravio prijatelje, udruge proizašle iz Domovinskog rata, branitelje, obitelji poginulih i nestalih branitelja, te sve prisutne koji su predstavljali Hrvatsku u Pakracu, te su oživjeli uspomenu na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Sudionici Mimohoda pobjednika nakon što su prošli ulicama Pakraca zaustavili su se na središnjem mjestu obilježavanja godišnjice početka Domovinskog rata na Trgu bana Josipa Jelačića.

U obraćanju sveprisutnima Miroslav Ivančić ukazao je na važnost akcije u Pakracu kao dokaz da hrvatska vojska i policija mogu osloboditi svoj teritorij, što je bilo ključno za prve dane siječnja 92. te potpisivanje Sarajevskog primirja i međunarodno priznanje Republike Hrvatske. Biti prvi grad u kojem je počeo Domovinski rat nije pozicija nadmetanja nego podmetanja leđa preko kojih se dosta toga prelomilo, baš u Pakracu za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Na sve te detalje u obraćanju prisutnima su se osvrnuli i predsjednik države Zoran Milanović, a uz njega i gradonačelnica Pakraca i saborska zastupnica Anamarija Blažević, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić te predsjednik Udruge antiterorističke jedinice Lučko Darko Lutring.

Zahvaljujemo se svim volonterima UHPB Pakraca i Lipika na doprinosu u organizaciji obilježavanja 31. obljetnice. Isto tako se i zahvaljujemo Ministarstvu hrvatskih branitelja i Ministarstvu unutarnjih poslova na pokroviteljstvu.

Back to top